Historic Grand Race 2006


Yleisinfoa


Elokuun viimeisenä viikonlopuna järjestettiin Hämeenlinnan Ahveniston moottoriradalla jälleen jo perinteeksi muodostunut Historic Grand Race. Tapahtuma on kuulunut Ahveniston kesään jo vuodesta 1994 ja on kasvanut osallistujamäärältään Suomen suurimmaksi ratakilpailuksi ja myöskin yhdeksi pohjoismaiden suurimmista. Viime vuonna kilpailuun osallistui n. 170 kilpailijaa ja tänä vuonna määrä oli jo yli 180.

Tapahtuman yhteydessä ajettiin myös pohjoismaisen Nordic Cupin osakilpailut, jotka toivat paikalle kilpailijoita myös muista pohjoismaista. Ajettavat luokat kattoivat sekä kansainväliset Historic-luokat FIA Liite K:n mukaisille vanhoille kilpa-autoille, että myöskin kansallisia luokkia, joista suurin on erittäin näyttävää kilpailua tarjoavat Roadsport-harrasteautot.

Historic Grand Race on ratakilpailun lisäksi myös merkittävä harrasteajoneuvotapahtuma. Merkkikerhot esittelivät paikan päällä kalustoaan ja toimintaansa sekä esiintyivät kilpailutaukojen aikana järjestettävissä paraateissa. Tauoilla nähtiin ja koettiin myös veteraanikilpamoottoripyörien upeaäänistä näytösajoa. Harrasteajoneuvoille oli oma alueensa harjun laella aivan katsomon tuntumassa. Veteraanikilpamoottoripyörien varikko sijaitsi ensimmäisellä katsomotasaanteella.

Tapahtumia riitti koko viikonlopuksi. Perjantaina oli ohjelmassa kilpailijoiden leiriytyminen varikolle ja katsastus. Lauantaina ajettiin kaikkien luokkien vapaat harjoitukset ja aika-ajot ja sunnuntai täyttyi kaikkien luokkien kilpalähdöistä.

Kiitämme kaikkia paikalla olleita. Nähdään uudestaan samoissa merkeissä kesällä 2007!HRF Kotisivu -> Historic Grand Race 2006 ->Yleisinfoa
.