KOTISIVULLE

Esittely:


HRF Kotisivu -> Roadsport-Harrasteautoluokan esittely -> V8-luokkaJenkeille ja muille veekasiautoille

Luokka on tarkoitettu yli 3.5 litraisille V8-moottorisille, 2-vetoisille ja tehdastekoisille autoille, jotka ovat luokiteltuja ennen vuotta 1985 ja joiden minimipaino on 1150 kg (luokittelemattomille voidaan hakea kilpailulupa HRF:n tekniseltä toimikunnalta).


Luokan säännöt vastaavat pääpiirteissään muiden Roadsport-harrasteautoluokan sääntöjä. Näistä poiketaan lähinnä luokkajaon perusteiden ja pyörän maksimileveyden kohdalla.

FIA:n hyväksymästä luokitustodistuksesta tai V8-luokan osalta myös suomalaisesta tyyppikatsastustodistuksesta tulee ilmetä, että automallia on valmistettu V8-moottorivaihtoehdolla. Kyseisen autoyksilön ei tarvitse olla alunperin varustettu V8:lla. Jos autossa ei ole olemassa kumpaakaan todistusta voidaan kilpailulupa saada HRF:n tekniseltä toimikunnalta mikäli voidaan luotettavasti selvittää, että ko. autoyksilö on alunperin valmistettu V8-moottorilla. Tekniikka voi olla myös peräisin toisen merkkisestä autosta. Auton ei myöskään tarvitse olla rekisteröity Suomeen. Säännöt ovat suht vapaat ja antavat mahdollisuuden innovatiiviseen autonrakentamiseen muiden Roadsport-harrasteautoluokkien tapaan.