Esittely
Luokat
Säännöt
Kilpailijat
Loppupisteet

Gulf Historic Race Cup 2002

HRF Kotisivu -> Gulf Historic Race Cup 2002 -> Säännöt

HRF RATASARJAN SÄÄNNÖT 2002

HRF ry järjestää jäsenilleen jäsentenvälisen ratakilpailusarjan, josta sarjan lopputuloksiin huomioidaan osakilpailumäärä -1. Kilpailija ei saa vähentää mahdollista hylättyä kilpailusuoritusta. Kerhomestaruuksista ajetaan luokittain.

1. Voidakseen osallistua HRF:n ratasarjaan tulee olla HRF:n jäsen.

2. Voimassaoleva ajokortti, kilpailulisenssi sekä rataleima ovat pakollisia.

3. Eri luokkiin tarkoitettujen kilpa-autojen on täytettävä kulloinkin voimassaolevat säännöt.

4. Ratasarjassa ajetaan kilpaa luokissa, joihin ilmoittautuu sarjan alkuun mennessä vähintään 5 kilpailijaa ja joissa osallistutaan vähintään puoleen ko. luokan lähdöistä.

Osakilpailuissa pisteet jaetaan luokittain seuraavan taulukon mukaan:

Sijoitus
(maaliin
tulleet)
Osallistujia
väh. 5
Osallistujia
4
Osallistujia
3
Osallistujia
2
Osallistujia
1
1. 11 9 8 7 6
2. 9 8 7 6
3. 8 7 6
4. 7 6
5. 6
6. 5
7. 4
8. 3
9. 2
10. 1
jne. 1

Pisteitä laskettaessa huomioidaan vain sarjaan ilmoittautuneet. Muiden kilpailijoiden sijoitukset ja osanotto eivät vaikuta pistejakoon. Sarjaan voi ilmoittautua myös kesken sarjan, mutta tällöin huomioidaan vain ilmoittautumisen jälkeen ajetut kilpailut.

5. Loppusijoituksia laskettaessa luokittain tasapisteiden sattuessa ratkaistaan sijoitus sen eduksi, jolla on enemmän saavutettuja kokonaispisteitä sarjassa. Jos tämä ei tuo ratkaisua, ratkaisevat keskinäiset paremmat sijoitukset. Mikäli nekin menevät tasan, ratkaisee sen kilpailun tulos, missä oli eniten osallistujia ko. luokassa.

6. HRF:n "Pistehai-palkinnon" voittaa se kilpailija, joka on kerännyt yhteensä eniten pisteitä yhdessä luokassa luokasta riippumatta.

7. Sarjasäännöistä ja niiden tulkinnasta päättää HRF:n hallitus.