Historic Grand Race 2002


Yleisinfoa - Media - Kuvia - Linkkejä

Aika-ajotulokset - Kilpailujen tulokset


Press Release

12.08.2002

Historialliset kilpa-autot Ahvenistolla

Tulevana viikonloppuna 17.-18.8. on luvassa 60- ja 70-lukujen kilvanajotunnelmaa Hämeenlinnassa. Historiallisissa puitteissa – 1967 perustetulla – Suomen vanhimmalla toiminnassa olevalla Ahveniston moottoriradalla nähdään ennätysmäärä - yli 130 –kilpuria. Näistä enemmistö edustaa juuri 60- ja 70-lukua.

Kilpailijoita saapuu ympäri Suomea ja jopa Ruotsista Historic-ratakauden päätapahtumaan, Historic Grand Raceen. Ratatapahtuma kuuluu Gulf Historic Race Cupin osakilpailujen sarjaan ollen kauden viides ja kuudes osakilpailu Historic vakio/GT –autoille, Roadsport-harrasteautoille, van Diemen SR Sport –kilpaurheiluautoille ja SS 1300:sille sekä kolmas osakilpailu Historic Formuloille.

Jos kuljettajakuntaan kuuluu monen ikäisiä eri puolilta Suomea niin yhtä kirjavaa on kilpakalusto. Edustettuina ovat niin yleisimmät kuin monet harvinaisemmatkin merkit ja mallit. Oman värikkyytensä tälle tapahtumalle tuovat myös automerkkikerhot, joilla on oma näyttelyalueensa katsomon ylätasanteella, Hattelmalan harjun laella. Alueen autokaunottaret kiertävät rataa lisäksi tauoilla ajettavissa paraateissa sekä lauantaina että sunnuntaina.

Vauhtiviikonlopun molempina päivinä riittää ohjelmaa aamukymmenestä noin iltakuuteen. Lauantaina ajetaan harjoitukset ja aika-ajot sekä päivän päätteeksi van Diemen SR Sporttien 10 kierroksen kilpailu. Sunnuntaina on vuorossa kymmenen kilpailulähtöä. Näistä viisi on Historic-autojen lähtöjä ja neljä Roadsport-harrasteautojen.

Sama teksti rtf-tiedostona


HRF Kotisivu -> Gulf Historic Race Cup 2002 -> Historic Grand Race 2002 -> Media -> Press Release -> Historialliset kilpa-autot Ahvenistolla