HRF kotisivuHistoric Grand Race 2004 Media

  paluu hgr04  Gulf Historic Race Cup 2004 Gulf Historic Race Cup 2004

Gulf Historic Race Cup 2004: Osakilpailut 5 ja 6
28.-297.8. 2004 Ahvenisto, Hämeenlinna
Historic Grand Race 2004 on osa Gulf Historic Race Cup 2004 sarjaa joka on saavuttanut ennennäkemättömän suosion kilpailijoiden keskuudessa. Sarjaan on ilmoittautunut yli 160 autoa vuodelle 2004. Historic Grand Race 2004 kilpailuun, joka on kasvanut yhdeksi suurimmista rata-autoilun tapahtumaksi Suomessa, odotetaan tänä vuonna noin 200 kilpailijaa.
Se on järjestetty ensimmäisen kerran 1991 siitä lähtien vuosittain, Ahvenistolla vuodesta 1995 lähtien. Ahveniston moottorirata on pohjoismaiden hienoimpia ratoja. Ruotsista saapuu hienoa ja kilpailukykyistä kalustoa kilpailuun, noin 10 – 15 kilpailijaa. Odotettavissa on jännittäviä kilpailutilanteita historic hengessä. Luonteenomaista historic kilpailuille on kilpailijoiden keskinäinen kunnioitus ja yhteishenki. Radalla nähdään historic rata-autojen nopeuskilpailu, lauantaina ajetaan harjoitukset ja aika-ajot, sunnuntaina lämmittelyajo ja kilpailulähdöt. Kaikissa luokissa lämmittelyajo sunnuntaina jonka jälkeen katsotaan tauon aikana veteraanikilpamoottoripyörien näytösajo sekä upeiden menneiden vuosikymmenten hienoimpia klassikko-autoja harrasteautoparaatissa. Viikonloppu huipentuu kilpailulähtöihin joita jokainen luokka ajaa kaksi kappaletta. Historic rata-autokilpailut ovat saavuttaneet Euroopassa suuren suosion, sama suuntaus näyttää olevan vallalla myös Suomessa. Kuinka historic - kilpailutoiminta poikkeaa muista autourheilulajeista? Suurin ero Historic - kilpailutoiminnassa verrattuna nykyaikaisella kalustolla tapahtuvaan kilpailuun on se, että tavoitteena ei ole kilpailijan ammattimaisen uran rakentaminen ja nousu autourheilun huipulle, vaan kilpaileminen puhtaasti harrastuspohjalta ja kiinnostuksesta juuri tähän lajiin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että kilpailujen urheilullinen taso olisi vaatimaton ja menestyminen helppoa. Voitosta ajetaan tosissaan ja kalustoa kehitetään sääntöjen puitteissa koko ajan, aivan kuten missä hyvänsä moottoriurheilulajissa. Myös järjestelyiltään Historic -kilpailutapahtumat ovat täysiverisiä ratakilpailuja. Useimmille kilpailijoille kilpailutoiminta on tapa kunnioittaa näiden hienojen kilpa-autojen historiaa, aikoinaan nämä autot rakennettiin kilpailemista varten. Historic kilpa-autoilla kilpailutoiminta on rata-autoilukulttuurin säilyttämistä, josta voimme nauttia oikeassa ympäristössä.

Arvoisa median edustaja tervetuloa tutustumaan Suomen suurimpaan rata-autoilu tapahtumaan.

  Gulf Historic Race Cup 2004: Osakilpailut 5 ja 6  28.-297.8. 2004 Ahvenisto, Hämeenlinna
Ohjeita medialle:
Press-toimisto on avoinna
lauantaina 9.00 - 17.00
Sunnuntaina 9.00 - 17.30
Press-toimiston sijainti (Katso kartta)
Julkaisukelpoisia valokuvia on saatavissa ottamalla yhteys Mikko Karppanen 040 55 103 29
Tiedotuspäällikkö: Mikko Karppanen 040 55103 29 mikko.karppanen@pp.inet.fi
 
 
 
 
 
 

Allaolevista linkeistä voi ladata omalle koneelle tapahtuman tiedotteita, julkaisuvapaita 29.7.04 lähtien.
Lataa tapahtuman tiedote media_elokuu04 . doc
Lataa lyhyt tiedote media_lyhyt . doc
Allaolevista pikkukuvista klikkaamalla voit ladata omalle koneelle julkaisukelpoisia valokuvia (kuvien koko 0,7 - 2,5 Mt) (huom.!! kuvia klikkaamalla aukeaa uusi ikkuna, paina hiiren oikeanpuoleista painiketta, valitse valikosta tallenna kuva).

Median akkreditointi: .doc lomake , rtf lomake
lähetä sähköpostin liitteenä osoiteella mikko.karppanen@pp.inet.fi tai fax:illa 050 83209477 lisätietoja 040 55 103 29 Mikko Karppanen
lataa kuvatekstit kuviin kuvateksti.doc häme
 
Yleisinfo  Kilpailuluokat ja autot  Aikataulu,  kilpailun  ohjelma  Ilmoitautuneet kilpailijat  Ahveniston rata, ajo-ohje  Kuvia, downloading
Tietoa kilpailijoille, kilpailuun ilmoitautuminen, harraste-ajoneuvo info
 Media Uutisia  
Kuvia Ahvenistolta 60-ja  70-luvulta   Aloitussivulle