Historic Race Finland ry (HRF)

Vuonna 1990 perustetun Historic Race Finland ry:n tehtävänä on vaalia historiallisten kilpa-autojen harrastusta sekä järjestää historiallisten autojen asfalttiratakilpailuja. HRF:n toiminta käynnistyi 90-luvun alkuvuosina kerhokilpailujen merkeissä ja varsin nopeasti mukaan tulivat myös kansalliset kalenterikilpailut. Nykyisin HRF näyttelee varsin merkittävää osaa suomalaisessa rata-autoilussa. HRF järjestää yhteistyössä paikallisten autourheiluseurojen kanssa Suomen eri moottoriradoilla vuosittain neljä kilpailutapahtumaa käsittävän ratasarjan, jonka suosio jatkaa kasvamistaan. Viime vuosina on sarjan päätapahtumaan, Historic Grand Raceen Hämeenlinnan Ahvenistolla, osallistunut lähes 150 kilpailijaa. Tämä tekee siitä erään Suomen suurimmista rata-autoilutapahtumista. HRF ry:n jäsenmäärä on noin 350, mikä tekee siitä myös erään Suomen suurimmista yksittäisistä autourheiluseuroista.

Historic Racing kilpailumuotona

Historic-kilpailuissa tavoitteena on ensisijaisesti auton historian kunnioittaminen ja kaluston vaaliminen. Kilpailuissa nähtävät autot ovatkin omistajansa silmäteriä, joilla saattaa olla hyvinkin pitkä ja värikäs kilpailuhistoria takanaan. Pitkää kokemusta löytyy usein myös ratin takaa. Radalla nähdäänkin kilpailijoita joista jotkut ovat aloittaneet autourheilu-uransa jo 60-luvulla. Suurin ero Historic-kilpailutoiminnassa verrattuna nykyaikaisella kalustolla tapahtuvaan kilpailuun on se, että tavoitteena ei ole kilpailijan ammattimaisen uran rakentaminen ja nousu autourheilun huipulle, vaan kilpaileminen puhtaasti harrastuspohjalta ja kiinnostuksesta juuri tähän lajiin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että kilpailujen urheilullinen taso olisi vaatimaton ja menestyminen helppoa. Voitosta ajetaan tosissaan ja kalustoa kehitetään sääntöjen puitteissa koko ajan, aivan kuten missä hyvänsä moottoriurheilulajissa. Myös järjestelyiltään Historic-kilpailutapahtumat ovat täysiverisiä ratakilpailuja.

Historic-luokkien kansainväliset säännöt mahdollistavat kilpailemisen samalla kalustolla myös ulkomailla. Moni kotimainen kilpailija vieraileekin vuosittain myös muissa Euroopan maissa, ja onpa suomalaismenestystä tullut myös Atlantin tuolla puolen. Kilpailijavaihtoa tapahtuu myös Suomeen päin. Etenkin Ruotsalaiset ovat tuttuja vieraita HRF:n kilpailuissa.

Kansainvälisten Historic-luokkien lisäksi HRF:n kilpailuissa on mukana myös muita luokkia, joista ehdottomasti suosituin - ja samalla myös HRF:n suurin luokka - on HRF:n sisällä kehitetty Roadsport-Harrasteautoluokka. Se luotiin alun perin autoille jotka joko ikänsä tai viritysasteensa johdosta jäivät kansainvälisten Historic-luokkien ulkopuolelle. Roadsport-luokka noudattaa HRF:n julkaisemaa sääntökirjaa ja vuosien varrella siitä on muodostunut oma erottamaton osansa HRF:n toimintaa ja suomalaista rata-autoilua.

OSOITE

Historic Race Finland ry

PANKKIYHTEYS

(Huom jäsenmaksut maksetaan AKK:n tilille jäsenmaksulaskujen mukaisesti. Ei a.o tilille.)
IBAN: FI1780001200855899
BIC: DABAFIHH

HALLITUS 2018

Puheenjohtaja Juha Liukkonen juhak.sukunimi@gmail.com puh. 0400-443 962
Varapuheenjohtaja Jari Tabell etunimi.sukunimi@pp.inet.fi puh. 040-53 26 239
Jäsenet Markku Pietilä etunimi.sukunimi@profiz.com puh. 0500-455 156
  Jyrki Laine
  Marko Sinivuori etunimi.sukunimi@huom.fi puh. 040-717 4454
  Tuomas Vaaranta etunimi.sukunimi@gmail.com puh. 040-500 7113

TOIMIHENKILÖT

Rahastonhoitaja Soila Rantavaara etunimi.sukunimi@tilisoila.fi puh. 040-725 7113

TIEDOTUS

Hannele Hatanpää mach.one(ät)kolumbus.fi
  Jari Tabell etunimi.sukunimi@pp.inet.fi puh. 040-53 26 239

KILPAILUTOIMIKUNTA

Marko Sinivuori
  Jyrki Salovuori
  Eija Ylirautalahti
  Jari Ylirautalahti

TEKNINEN TOIMIKUNTA

Osoite:

HRF ry / Tekninen toimikunta

Jäsenet: Tuomas Vaaranta etunimi.sukunimi@gmail.com
  Petri Kuusisto
  Jyrki Salovuori

FORMULATOIMIKUNTA

Osoite:

HRF ry / Formulatoimikunta

Jäsenet Jyrki Laine
  Päivi Vuori

Jäseneksi liittyminen

Yhdistykseen voivat liittyä kaikki halukkaat - kilpailukäyttöön soveltuvan auton omistaminen ei ole jäsenyyden ehtona. HRF järjestää jäsenistölleen kilpailujen lisäksi muitakin teemallisia tilaisuuksia. Suomen suurimmissa autonäyttelyissä HRF:läiset esittelevät kilpailukalustojaan sekä toimintaansa. Jäsentiedotteet pitävät jäsenet ajan tasalla siitä mitä lajirintamalla tapahtuu. Jäsenet saavat myös ajantasalla olevat HRF:n julkaisemat sääntökirjat. HRF ry:n jäsen rekisteröityy automaattisesti Autourheilun Kansalliseen Keskusliittoon ja tätä kautta saat myös AKK:n edut.

JÄSENMAKSUT 2018

• Liittymismaksu 10 EUR
  • Jäsenmaksu 30 EUR

Jäseneksi voit liittyä seuraavasti: Täytä jäsenkaavake kaikilta osin ja lähetä se sähköpostin liitteenä osoitteeseen: historicracefinland@gmail.com

Vaihtoehtoisesti voit postittaa sen HRF:n osoitteeseen: Historic Race Finland ry PL 28 01801 KLAUKKALA

HISTORIC RACE FINLAND RY
01801 Klaukkala
Finland

© 2018 - Historic Race Finland ry.
All Rights Reserved.

Kilpailut