hgr14

Perinteikäs Historic Grand Race keräsi 180 kilpailijaa 16.-17. elokuuta Hämeenlinnan Ahvenistolle. Nostalgiset Arvontakilpurit tositoimissa Pohjoismaiden vanhimmalla asvalttimoottoriradalla olivat jälleen muistorikas elämys vailla vertaa.

Viikonlopun aikana ajettiin kuusitoista historiallisten rataluokkien kilpalähtöä harjoituksineen ja aika-ajoineen. Kilpailu kuului sekä pohjoismaisiseen Gulf Nordic Historic Challengeen että kansalliseen Gulf Historic Race Cupiin.
14 ruotsalaistiimiä antoivat hyvän vastuksen suomalaisille historic-luokissa.

Harrasteajoneuvoalueella sekä paraateissa oli mahdollisuus tutustua niin harvinaisiin kuin myös tuttuihin autoihin ja moottoripyöriin, jotka ovat säilyneet tai harrastajien uurastuksen myötä yltäneet yli 30 vuoden kunnioitettavaan ikään. Veteraanikilpamoottoripyörien näytöslähdöissä virittäydyttiin puolestaan entisaikojen moottoripyöräkilpailujen tunnelmiin.

Kiitokset kilpatiimeille, toimitsijoille, yhteistyökumppaneille, harrasteajoneuvokerhoille ja -harrastajille sekä yleisölle onnistuneesta tapahtumasta! Ensi vuonna tavataan taas elokuussa 25-vuotisjuhlatapahtuman merkeissä.

Historic Grand Race 2014 esillä eri medioissa ja nettikuvagallerioissa (linkki)

Kilpailun ohjelmalehti (pdf)

Vuonna 1990 perustetun Historic Race Finland ry:n tehtävänä on vaalia historiallisten kilpa-autojen harrastusta sekä järjestää historiallisten autojen ratakilpailuja. Yhdistys masinoi vuosittain kahdeksan osakilpailua käsittävän Gulf Historic Race Cup -ratasarjan. Kauden päätapahtuma, Historic Grand Race Hämeenlinnan Ahvenistolla on yksi Suomen suurimmista asvalttiratakilpailutapahtumista ja se järjestetään tänä vuonna 24. kertaa.

Historic Grand Race 2014