Historic Grand Race 2023

Historic Grand Race 2023
– Gulf Historic Race Cupin kohokohta

Lähes 170 moottoriurheilijaa tiimeineen kokoontui Ahveniston moottoriradalle 19.–20. elokuuta. Sarjapisteiden ja palkintosijojen metsätys oli kuumimmillaan historiallisten kilpa-autojen ratakauden pääkilpailussa, Historic Grand Racessa ennen syyskuun finaalilähtöjä.

Molempina päivinä ohjelmassa oli yhdeksän kilpalähtöä, minkä lisäksi lauantaina ratkotiin aika-ajoissa kuka kuljettajista pääsi lähtemään paalupaikalta ja miten kanssakilpailijat sijoittuivat ensimmäisten lähtöjen lähtöruudukkoon. Sunnuntain lähtöihin lähtöpaikat jaetiin ensimmäisen lähdön kierrosaikojen perusteella nopeusjärjestyksessä.

Ahveniston harjun katsomoylätasantella oli perinteinen yli 30-vuotiaiden klassikkoajoneuvojen nk. harrasteajoneuvoparkki. Esillä oli satakunta ajoneuvoharrastajien nostalgista ajoneuvoa.

Kiitokset kaikille paikalla olleille – kilpatiimeille, yleisölle ja järjestelyihin osallistuneille sekä yhteistyökumppaneille!


KUVAAJIEN HISTORIC GRAND RACE NÄKYY NETISSÄ

Tapahtumasta tallentui runsaasti kuvamateriaalia. Alla on linkkejä muutamiin gallerioihin – kuvathan kertovat usein enemmän kuin tuhat sanaa.

Jami Mäkelä Photography
Marko Kyöstiä
Tuomas Korri
Marita
JaNoProduction
Emil Riisen drone -kuvaa
Janne Kalmari
RaceMania
Motorsport-kuvat/ Santeri Ampuja
Arto Vuorinen