Historic Grand Race 2024

Historic Grand Race 2024
– Gulf Historic Race Cupin pääkilpailu

Perinteikäs Ahveniston moottorirata kutsuu jälleen historiallisten kilpa-autojen ystäviä 17.–18. elokuuta Hämeenlinnaan. Lähes 170 moottoriurheilijaa tiimeineen saapuu paikalle kilpailemaan sarjapisteistä ja sijoituksista.

Historic Grand Racessa ajetaan Gulf Historic Race Cupin viidennet ja kuudennet osakilpailut ja se on sarjan pääkilpailuviikonloppu sekä myös Suomen suurin moottoriradoilla ajettava autojen asvalttiratakilpailu.

Molempina päivinä ohjelmassa on yhdeksän kilpalähtöä. Lauantaina aamupäivällä ratkotaan ensin ensimmäisten lähtöjen lähtöpaikat aika-ajoissa. Sunnuntain lähtöihin lähtöpaikat määräytyvät ensimmäisen lähdön kierrosaikojen perusteella nopeusjärjestyksessä.

Ahveniston harjun katsomoylätasantelta löytyy perinteinen yli 30-vuotiaiden klassikkoajoneuvojen nk. harrasteajoneuvoparkki, johon tulee ilmoittautua etukäteen. Alueelle mahtuu satakunta ajoneuvoharrastajien nostalgista ajoneuvoa/päivä (ilmoittautumisohje ks. harrasteparkki).
Historic-kilpa-autoilla ajetaan myös rallia tosin se vaatii toisenlaiset setupit kuin rata-ajossa. Katsomoalueella on nähtävillä muutama Historic -rallikilpuri.

Harjun laella on lisäksi Puolustusvoimien osasto molempina päivinä esitellen Leopard 2A6 -panssarivaunua. Välitasanteella taas on lauantaina nähtävillä 30-luvun T-20 Komsomolets -panssaritraktori.
Niin katsomo- kuin varikkoalueen kahviloista on ostettavissa syötävää. Myynnissä on myös järjestäjän, Historic Race Finland ry:n infoteltalla HRF-tuotteita esim. Historic Grand Race T-paitoja, ja -tarrroja. Tarjolla on myös rajoitettu määrä maksullisia myyntipaikkoja, joista yhdessä on myytävänä autojen metallisia pienoismalleja.

Tervetuloa!


Pääsylippumyynti

Pääsylipun voi ostaa ennakkoon netistä oheisesta linkistä (aukeaa heinäkuussa) tai paikan päältä. 
Hinnat: 25 eur/päivä, viikonloppu 35 eur, alle 12-vuotiaat huoltajan seurassa ilmaiseksi.


KAUPALLISET MYYNTIPAIKAT

Tarjolla on rajoitettu määrä kaupallisille toimijoille myyntipaikkoja katsomotasanteella hintaan 50 eur/päivä (leveys 4 m). Lisätietoja: mikkotapani.karppanen(at)gmail.com.