Kisojen tauoilla paljon katseltavaa


Harrasteparkki

Katsomon ylimmällä tasolla, harjun laella ja hyppyrimäen luona sijaitsee 30-vuotiaille ja sitä vanhemmille ajoneuvoille varattu näyttelyalue molempina päivinä klo 9.00–17.30.
Näytteille mahtuu rajallinen määrä ajoneuvoja per päivä, joten sinne tulee ilmoittautua etukäteen. Lauantain osalta ilmoittautuminen on tehtävä viimeistään kisaa edeltävänä perjantaina 18.8. ja sunnuntain osalta viimeistään lauantaina 19.8. Mitä aikaisemmin ilmoittaudut sitä todennäköisemmin saat ajoneuvosi alueelle. Mikäli olet ilmoittautunut etkä pääse jostain pakottavasta syystä paikalle toivomme, että peruutat osallistumisen, jotta voimme antaa paikan toiselle ajoneuvolle. Peruminen tai mahdollinen muutos ilmoittautumistietoihin tehdään sähköpostitse saadun linkin kautta. Harrasteparkkiin ilmoittautumiseen liittyvissä ongelmatilanteissa yhteydenotot sähköpostitse: historicracefinland(@)gmail.com (käyttäessäsi em. osoitetta poista sulkumerkit).

Ilmoita tästä 30-vuotias tai sitä vanhempi harrastejoaneuvosi harrasteparkkiin.

Ajo näyttelyalueelle tapahtuu Hiihtomäentietä pitkin (opastus liikenteenohjaajat/kyltit). Näyttelykaluston toivotaan esittäytyvän kilpailutauoilla rataa kiertävissä paraateissa sekä lauantaina että sunnuntaina. Ostamalla pääsylipun ennakkoon nopeutat sisäänpääsyäsi. Tarkempi aikataulu löytyy ohjelman aikataulusta. Kilparadan tapahtumien seuraaminen onnistuu alueelta sillä varikko, lähtö- ja maalisuorat sekä merkittävä osa radasta avautuu katsojille viereisiltä katsomotasanteilta.


Harrasteajoneuvojen paraati

Harrasteajoneuvojen paraati koostuu harrasteparkin 30-vuotiaista ja tätä vanhemmista klassikoista. Näiden autokunnat pääsevät kiertämään klassikoillaan historiallisen Ahveniston radan ja yleisö saa tilaisuuden nähdä näyttelyalueen kalustoa myös liikekannalla.
Valmistautuminen paraateihin tapahtuu 10 minuuttia ennen sen alkamisajankohtaa (ohjelmassa ilmoitettua taukoa) ryhmittäytymällä jonoon johtoauton taakse. Alustavat paraatiin valmistautumisajat: lauantai klo 13.00 ja sunnuntai 13.45. Tarkemmat ohjeet annetaan paikan päällä.


Ahveniston moottorirata 50 vuotta -paraati

Lauantain juhlaparaatissa nähdään Ahveniston avajaiskaudella 1967 kilpailleita kuljettajia sekä tuolloin kisajärjestelyihin ja radan rakentamiseen osallistuneita klassikko- sekä vanhojen kilpa-autojen kyydissä ja ratin takana.
Veteraanikilpamoottoripyörät näytösajoissa

Veteraanikilpamoottoripyörät pystyttävät tuttuun tapaansa näytösvarikkonsa katsomon alatasanteelle ja osallistuvat molempina päivinä näytösajoon kilpailutauoilla (säävaraus). Osallistujalista löytyy tästä linkistä.


Aikakautensa vanhoja kilpa-autoja

Osa tapahtuman kalustosta omaa kilpailuhistoriaa jo aktiiviajoiltaan 1960–90 -luvuilta. Näitä kilpa-autoja löytyy paitsi kisalähdöistä niin myös paraateista ja harrasteparkin ohessa olevasta Ahvenisto 50 vuotta -näyttelyparkista.


Pääsylippujen hinnat

Lauantai 8 euroa
Sunnuntai 10 euroa
Koko viikonloppu 15 euroa
Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi


Tulokset ajantasaisesti

Tuloksia voi seurata kilpailun aikana mobiililaitteilla maksullisella Race-Monitor -sovelluksella, tai web-selaimella osoitteessa:
www.historicrace.fi/livetiming.htm

Selaimessa on oltava Flash-tuki. Race-Monitor mobiilisovelluksen Android, iOS ja Windows Phone -laitteille voi ladata osoitteesta:
www.race-monitor.com


Tapahtuman mainos ajoneuvokerhojen tiedottajille

Kilpailun mainoslehtinen A5-koossa (pdf) kerhojulkaisukäyttöön (6 Mb).