KymiRingin avajaiset – moottoriurheiluviikon huipentumana Historic Kymi Race

Historic Race Finland ry:n 30-vuotis ratakausi päätettiin Historic Kymi Raceen KymiRingin moottoriradalla. Edeltävänä viikonloppuna ajoivat ratamoottoripyörät SM-kisansa ja 5.-6. syyskuuta uuden radan korkkasivat yli 150 kuudelta eri vuosikymmeneltä tulevaa historiallista ratakilpuria.

Gulf Historic Race Cupissa oli jahdattu sarjapisteitä tänä vuonna jo kuudessa osakilpailussa. Nyt vuorossa oli kauden finaalilähdöt (7. ja 8. osakilpailu). Näissä on aina erityistä jännitystä ilmassa sillä nyt oli viimeiset mahdollisuudet kerätä sarjapisteitä – mestaruuksia sekä muita palkintosijoituksia oli vielä jaossa.

Harjoitukset ja aika-ajot kruunasi kilpalähdöt molempina kisapäivinä seuraavissa luokissa: Historic erikoisvakio/GTS-autot (1947–1981), Historic vakio/GT-autot (1966-1981), Fiat Historic Ratapotti (1971–81), Historic Formulat, Subaru Sport, SS 1300, Locost, Roadsport V8/A-C (luokitellut vuoteen 1985 asti), 2A/2B (luokitellut vuoteen 1998 asti) ja Suomen vanhin rataluokka Mini 1000.

Kilpa-autojen varikko jouduttiin pitämään suljettuna pandemiamääräyksistä johtuen tälläkin kertaa. Harrasteajoneuvojen näyttelyalue oli kuitenkin avoinna myös yleisölle.

Tervetuloa!


Historic Kymi Race mediassa ja kuvagallerioissa

Tapahtuman näkymiset eri medioissa sekä netin kuvagallerioissa listataan noteerauksia-sivulle. Sinne pääsee alla olevasta nappulasta.Historic Race Finland ry 30 vuotta

HRF:llä tulee 30 vuotta täyteen. Tänä aikana Historic Racing -rata-autoilu on juurtunut maahamme tukevasti ja on ehditty järjestää pari sataa osakilpailua yksin ja yhdessä muiden moottoriurheiluyhdistysten kanssa. Useat tuhannet ihmiset ovat aktiivisesti lajissa mukana monella tapaa vuodesta toiseen.