Historic Race Cup 2014

Historic Race Finland ry:n järjestämä vuosittainen ratasarja on värittänyt maamme moottoriratoja jo yli 20 vuoden ajan. Se tarjoaa erittäin näyttäviä kilpailuja tapahtumissa, jotka vuosi vuodelta keräävät vanhoista autoista ja autokilpailuista kiinnostuneet viettämään hienoa kesäviikonloppua.


Kauden 2014 sarjapistetaulukko valmis

30.09.2014

Gulf Historic Race Cup pisteet on jaettu! Mestaruustaisto meni tiukimmille Subaru Sporteissa. Tässä luokassa löytyi kaksi voittajaa tarkimmankin mahdollisen sääntöjen syynäämisen jälkeen. Myös eräissä muissa luokissa mestaruus oli jännittävästi katkolla viimeisen osakilpailun kalkkiviivoille asti. Aivan kaikissa luokissa mestaruuksia ei saatu jaettua ilmoittautuneiden määrän jäätyä sääntömääräisen alle. Pokaalit jaetaan entiseen tapaan syyskokouksen yhteydessä.

Onnea voittajille ja puuhakasta tallikautta haastajille !

Pisteet PDF-tiedostona

Kauden päätös Alastarolla

07.09.2014

Gulf Historic Race Cup huipentui vielä perinteisen suurtapahtuman Historic Grand Racen kisahuuman jälkeenkin Alastaron kilpailuviikonloppuun, mihin saatiin suuri joukko kilpailijoita liikkeelle. HRF:n kilpailuja ei ole ajettu muutamaan vuoteen Alastaron radalla ja joidenkin luokkien kierrosajoista on hienoisesti tulkittavissa, että vauhti on kasvanut huomattavasti !! Liekö syy kuskien ranteissa, asfaltissa, vaiko missä jää spekuloitavaksi. Kiitokset kaudesta järjestäjille, kilpailijoille, yleisölle ja kaikille lajin parissa hyöriville!

Tulokset - HRF Tulossivut Kuvia - Canonfotopalvelu Kuvia - motorsport.kuvat.fi

Hikoilua Botniaringillä

07.07.2014

Juhannuksen tienoon lumisateiden jälkeen jännitettiin, millaisissa olosuhteissa Botniaringin osakilpailussa päästään kisailemaan. Asfaltti kärysi auringon lämmittämää kuumaa bitumia kuin tilauksesta, kun kisaviikonloppu tärähti käyntiin. Joissakin luokissa oli pientä osallistujamäärän notkahdusta havaittavissa, mutta vilkkaimmat luokat pitivät huolen, että tapahtumassa oli nähtävää ja hyviä kamppailuja yllin kyllin.

Tulokset

Kilpailut Kemoralla käyty

09.06.2014

Historic rata-autoilukauden avaus käytiin aurinkoisessa säässä Vetelin Kemoralla. Kilpailun oheisteemana oli radan perustajan Kalle Dahlbackan elämäntyön muistaminen. Sunnuntaina kilpailun väliajalla kuultiinkin monenlaisia mielenkiintoisia näkökulmia, tarinoita ja anekdootteja radan synnyn historiasta.

Keli oli verrattain kuuma, mikä ehkä osaltaan kuritti kalustoa melko paljon. Monen osalta kilpa päättyi ennenaikaisesti moottorin tai voimansiirron antaessa periksi. Kalustoa oli saatu liikkeelle hyvin. Tästä on hyvä jatkaa kohti Botniaringin kisoja ja Velodromloppetia (Nordic -sarjaan osallistuneiden osalta).

Kuvia tapahtumasta löydät Mico Wikströmin canonfotopalvelu-sivuilta.

Tulokset

Galleria

26.04.2014

26.4 mennessä sarjaan ilmoittautuneista ja kalustostaan tietoja antaneista on laadittu pienimuotoinen kuvagalleria. Gallerian sisältöä pääsee tarkastelemaan TÄSTÄ linkistä. Ilmoittautumisaikaa on jäljellä muutama päivä ja vaikka suurin osa kilpailijoista onkin jo muistanut ilmoittautumisen, niin kaikkia mattimyöhäsiäkin kehoitetaan lisäämään nimensä ja ajokkinsa listalle.

Galleria

Kauden avauskilpailu

01.04.2014

Ehdimme jo aiemmin tiedottaa Kemoran kilpailun siirtämisestä toukokuulle. Tähän oli syynä Vetelin UA:lta tullut pyyntö kilpailun siirtämiseksi, koska samaan aikaan radalle oli tulossa SM-rallicross –kilpailu. Lopulta tämä ei kuitenkaan toteutunut. Kaiken lisäksi oli myös uuden ehdotetun päivämäärän kanssa ilmaantunut päällekkäinen kilpailu. Tässä tilanteessa ainoaksi vaihtoehdoksi jäi palata jälleen alkuperäiseen päivämäärään. Pahoitelemme tapahtunutta, ja muistutamme että koko sekaannus on johtunut täysin HRF:stä riippumattomista syistä. Lopullinen kalenteri on siis se sama joka myös syyskokouksessa esiteltiin.

Sarjasivusto aukeaa

11.03.2014

Tältä sarjasivustolta löydät sarjasäännöt, osakilpailujen päivämäärät, tulokset ja muuta tärkeätä tietoa.

Ilmoittautuminen ratasarjaan tapahtuu online-lomakkeella tällä sarjasivustolla. Viimeinen ilmoittautumispäivä sarjaan on 30.4.

Osakilpailuihin ilmoittaudutaan kuhunkin erikseen AKK:n KITI-järjestelmän kautta.

Sarjasäännöt voit ladata tästä PDF-muodossa.