hgr

Ahveniston moottorirata

Ahveniston moottorirata on ainutlaatuinen Pohjoismaissa niin sijaintinsa, 53-vuotisen historiansa kuin vaihtelevien maastomuotojensakin puolesta. Rata sijaitsee Hämeenlinnan kaupunkialueen länsipuolella. Pituudeltaan se on noin 3040 metriä, leveydeltään 9-17 metriä ja korkeuseroltaan 32 metriä. Alueen korkeimmat kohdat ovat noin 120 metriä merenpinnasta.

Radan palvelukartta


Katsomot ovat erillisiä eikä niiden välillä sallita kulkua. Niillä on omat sisäänkäyntinsä. Tapahtumassa voidaan käyttää maksutapoina ainoastaan pankki- ja luottokorttia (pandemialinjaus).

1. Katsomo (välitasanne)
2. Harrasteajoneuvoparkki + katsomo (ylätasanne)
3. HRF-katsomo
4. Yleisö sisäänkäynti (pääsylippujen tarkastus)
5. Pressitoimisto
6. Kahvila-ravintola, WC, pukuhuoneet, katsastus, kilpailutoimisto, kilpailijoiden ilmoitustaulu.
7. HRF-tuotteiden myynti ja käsiohjelmat.
8. Ratavarikko ja lääkäri
9. Kilpailun tuomaristo
10. Kilpa-autovarikko (varikkoalue on kokonaan suljettu yleisöltä)
11. Parc Ferme sekä palkintojenjaot kunkin kilpalähdön jälkeen
12. WC
13. Kahvila-grilli
14. Toimitsijahuoltamo
15. Sisäänkäynti varikolle (kilpatiimit, toimihenkilöt, VIP)
16. Kuuluttamo.


Radan sijainti ja kävelyreitit eri katsomoihin


Moottoriradan osoite on Poltinahontie 47, 13130 Hämeenlinna. Jalankulku yleisöalueelle tapahtuu Hiihtomäentietä pitkin välitasanteen ja ylätasanteen katsomoihin.
HRF-katsomon kuljetaan Suksipolkua käyttäen.Pysäköinti

Ahveniston moottoriradan läheisyydessä on rajoitetusti luvallisia parkkipaikkoja.
30 vuotta ja sitä vanhemmille harrasteajoneuvoille on varattu rajallinen näyttelyparkkialue, josta lisätietoja löytyy harrasteparkkisivulta.

Radan linkkejäMuistetaan COVID-19 -ohjeet

Koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi tapahtumassa noudatetaan AVI:n määräyksiä sekä THL:n ja OKM:n ohjeita turvaväleistä ja hygieniasuosituksista. Yksilöllisiä ohjeita:

- Tapahtumaan ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.
- Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, joten tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää ja henkilöiden välimatkana pidetään vähintään 1–2 metriä. Myös tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja tulee huolehtia turvaväleistä.
- Tultaessa sisätilaan tai rajattuun ulkotilaan käytetään käsihuuhdetta. Kädet pestään vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen. Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytetään käsihuuhdetta.
- Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois tai suojataan suu kyynärtaipeella ja kädet pestään jälkimmäisen jälkeen.

Linkkejä matkailupalveluihin Hämeenlinnan seudulla